Lediga dagar på Malta

Malta

Eftersom mamma och min syster är på besök på Malta nu under en vecka så har jag passat på att ta ett par dagar ledigt från jobbet. Vilket jag känner nu att jag verkligen behövde, det har varit väldigt mycket jobb och träning dom senaste 2-3 månaderna så det sitter väldigt fint med ett par dagar ledigt. Vädret här nere på Malta är fortfarande väldigt bra och fortfarande varmt både i luften och vattnet. Temperaturen senaste dagarna har varit mellan 25-28 grader och mestadels sol, vattentemperaturen ligger på runt 25 grader.

Igår tog vi en taxi till Golden Bay och spenderade större delen av dagen på en stolstol på stranden. Det var otroligt skönt att få en dag på stranden med massor av sol och bara slappa.

Malta

Golden Bay är en otroligt fin strand på Malta som ligger på den nordvästliga delen av ön. Tar man en taxi från Sliema eller St Julians tar det ca 15-20 minuter och kostar €20 vilket känns ganska prisvärt. Bussen tar betydligt längre tid, väldigt obekvämt men kostar mindre. Jag tycker personligen att om man är 2-4 personer eller mer så är det absolut värt att ta taxi dit istället.

Malta Golden Bay

Solstolarna är inte heller speciellt dyra på Golden Bay utan det kostar endast €4 per solstol och den får man ha hela dagen. Maten på stranden är inte heller dyr och det finns flera olika restauranger att välja mellan.

I övrigt har vi varit en sväng i Valetta idag och tog båten över istället för bussen, det är ungefär samma pris men båten gick betydligt fortare över (även om tidtabellen absolut inte stämde). Men å andra sidan brukar inte busstabellen heller stämma speciellt bra så jag föredrar absolut att ta båten över till Valetta. Det tar väl ca 10-15 minuter över och kostar €1,5 enkel.

Valetta

Valetta

Självklart blev det ett träningspass under eftermiddagen och jag och syrran körde ett bra benpass med fokus på Knäböj och Marklyft. Klarade att göra ett väldigt djupt och godkänt lyft på 140kg så det känns bra att styrkan börjar komma tillbaka. Jag tänker inte direkt sätta upp något mål framöver eftersom jag inte strävar efter att bli så stark som möjligt i böj. Men det är kul att kunna köra tungt och fortfarande gå väldigt djupt och med bra teknik.

  • 4 Set Knäböj
  • 4 Set Raka Marklyft
  • 3 Set Benpress

Det blir mycket god restaurangmat här nere och glad för det är jag eftersom jag är på bulk just nu och kan njuta av den goda maten.

Trevlig kväll!

För mer hjälp med kost och träning, läs mer under Personlig Träning

No responses yet

    Lämna ett svar