Regn på Malta & Bänkpress

regn på malta

Då var det redan söndag och idag var det dags att köra lite bänkpress igen. När jag gick upp imorse var det faktiskt ganska fint väder men det vände väldigt fort. Direkt efter bröstpasset så började det regna ordentligt, och när det väl regnar på malta så kan det verkligen regna ordentligt. Det gjorde det också idag, och inte slutade det på en stund heller som det brukar göra. Nu fortsatte det i flera timmar vilket känns mer ovanligt. Men det blev ett bra bröstpass och bänkpressen kändes helt okej. Jag har börjat märka av min högeraxel igen som jag hade problem med tidigare men blev bättre av massage och behandling. Eftersom det kändes ganska tungt på 90kg i bänkpressen så funderar jag på att ta ett besök och få lite behandling snart. Jag känner ganska tydligt att styrkan i högeraxeln har minskat lite och det märker jag extra tydligt i bänkpress. Jag märker att vänstern pressar mycket mer, snabbare och lättare än vad högern gör. Precis som jag hade i höstas och märkte det extra mycket i bänkpress och chins. Dagsformen efter en ätardag kanske inte är på topp men ganska bra tryck efter passet iallafall.

bänkpress tryck

dagsform tryck

Självklart hade vi varken jacka eller paraply med oss till gymmet och vi skulle även förbi Miracle Foods och Meats & Eats och handla lite mat, blöt blev man verkligen men skönt att ha maten inhandlad. Miracle Store påminner lite med Martin Olson och liknande hemma i Sverige. Dock säljer dom till 95% frysmat men i storpack och till rimliga priser. Dessutom billig lax som smakar riktigt bra. Nu har jag inte priserna exakt i huvudet man jag tror det var ungefär som följande:

  • 4x100g Fryst Norsk Lax – €7,40
  • 900g Färdigmarinerade Satay Kycklingspett €9
  • 1kg Broccoli, Blomkål & Morotsmix €2
  • 1g Färdigstrimlad Kyckling €6,90

Miracle Store ligger på samma gata som vi bor på så det är väldigt praktiskt att handla där. Efteråt blev det också en sväng in på Meats & Eats som ligger precis bredvid vår port. Det är en lite finare & lokal slaktare/delikatessbutik som har riktigt bra kött och andra färskvaror. Påminner lite om svenska Cajsa Varg fast på Malta. Absolut den bästa köttfärsen jag har hittat och dessutom ganska prisvärd. Köpte 600g för lite drygt €4 och färsk bröd för nån euro.

regn på malta

regn i sliema

Nu verkar det dock som att det har slutat regna och jag hoppas verkligen det håller i sig för det blir ett andra pass på gymmet om inte så länge. Sen blir det ett par dagar vila från gymmet eftersom dom håller stängt för renovering. Så det lutar åt endel cardio & promenader nästa vecka istället. Men å andra sidan ska det bli skönt med lite fräschare gym framöver.

Läs också

5 Tips för att undvika axelproblem

No responses yet

    Lämna ett svar