Vad kan man göra för att hantera stress?

Vad kan man göra för att hantera stress?

Det kanske är lättare sagt än gjort att på ett klapp sluta att stressa. Men faktum är att du kan lära dig att hantera stressen, hur stresstålig du är kan också vara väldigt individuellt. Vissa kan hantera stressen mer än andra men i slutändan handlar det om att kunna planera sin vardag. En bra sak att starta med är att lokalisera anledningarna till varför du stressar. Om du kan lokalisera varför du stressar så blir det mycket lättare att arbeta runt problemen.

Glöm inte att det ofta finns ett tydligt samband mellan stress och sömn. Sover du verkligen så mycket som du borde göra? Eller är det kanske dags att se över dina sömnrutiner?

Sök glädje och skratt i vardagen så kommer det att sänka dina nivåer av kortisol. Likaså om du börjar motionera regelbundet och äter mer nyttig mat. Stressa inte när du ska äta din lunch eller middag, ät i lugn och ro och låt kroppen vila en stund.

En viktig sak som hjälper mig att stressa mindre är att planera kommande veckan och kommande dagarna. Jag planerar vad jag ska ha till frukost, lunch och middag en vecka innan. Jag packar jobbväskan och träningskläderna dagen innan jag ska till jobbet, jag tar fram alla kläder och saker jag behöver för nästa dag. Alla dessa förberedelser hjälper mig att inte stressa.

Lär dig olika avslappningsmetoder som t.ex yoga och meditation och se om det kanske hjälper dig att stressa mindre i vardagen. Lär dig att koppla av.

Som jag skrev tidigare så kan stressen leda till brister av olika vitaminer och omega 3 i kroppen. Därför kan ett kostillskott vara smart för att få tillbaka kroppen i rätt balans. Ett ämne som man ofta kan få brist av vid långvarig stress är magnesium, se därför på ett ZMA tillskott som antagligen kommer hjälpa dig att sova bättre också

No responses yet

    Lämna ett svar