Viktnedgång efter första veckan på diet

Sliema

Då har det gått en vecka sen jag startade min diet och redan efter 7 dagar har jag en viktnedgång som jag är ganska nöjd med. Jag är mycket väl medveten om att min viktnedgång i större grad beror på att jag har tappat vätska och minskat intaget av kolhydrater, främst snabba kolhydrater. Självklart har jag haft ett kaloriunderskott men egentligen inget extremt eftersom jag har haft en ätardag samt en middag ute på restaurang. Första veckan är alltid tufft eftersom det är nya rutiner, strikt kost och det är lätt att man blir sugen på annat hela tiden. Men varje gång det händer försöker jag att fokusera på mitt mål och tänka efter en gång extra om varför jag startade det här och vad som är viktigt för mig. Sen tycker jag också att det är väldigt skönt och motiverande att få en bra start på dieten så jag går hellre ut väldigt tufft i början för att bli van vid det så snabbt som möjligt och senare under dieten uppskatta saker mycket mer.

Viktnedgång

Självklart är aktivitetsnivån avgörande också för hur man ska lyckas med dieten eller inte och senaste veckan har jag gjort små ändringar i träningen. Jag har lagt in lite mer cardio i form av högintensiv efter styrkepasset och lågintensiv cardio i form av längre promenader. Med tanke på att jag befinner mig på Malta så är det relativt enkelt att motivera sig till en promenad när man har den här utsikten.

Sliema

Min viktnedgång under 7 dagar är faktiskt totalt -1,9kg och jag har redan nått en morgonvikt på under 90kg vilket känns väldigt skönt. Nu fokuserar jag inte så mycket på vikten men det är fortfarande en pekpinne på hur saker går. För mig är det också ett av mina mål att minska i vikt eftersom jag personligen inte trivdes med att väga 95kg med den fettprocenten jag hade då. Självklart är ett långsiktigt mål att väga 90-95kg och vara väldigt deffad.

PWO

Det är också väldigt intressant hur fort man lär sig att uppskatta god mat och mat generellt. Att dagens höjdpunkt kan vara en proteinshake eller riskakor är ganska otroligt tycker jag. Men samtidigt tycker jag att sötsuget och suget efter annan onyttig mat minskar väldigt fort.

Oxfile

Som ni också kan se av mina bilder har vi haft fantastiskt väder idag. Strålande solsken hela dagen och temperatur säkert upp mot 18-20 grader i skuggan. Det var inga som helst problem med att gå i tshirt idag. Nu får vi bara hoppas på att Januari kan bjuda på fint väder större delen av månaden, det underlättar ju dieten och möjligheten för långa promenader.

Ni har väl inte heller missat att jag nu kör en Januarikampanj med hela 20% rabatt på skräddarsydda kostprogram & träningsprogram samt Online Coaching? Klicka här för mer information och priser eller ta kontakt med mig på alexander@noregrets.se så berättar jag mer.

Categories

No responses yet

    Lämna ett svar