Curl in the squat rack?

Curls

Curl in the squat rack? Standard? Nej, jag försöker faktiskt att undvika det eftersom jag personligen anser att knäböjstativen/squat rack är till för bland annat Knäböj, Militärpress, Marklyft eller andra basövningar. Sen kan man ju diskutera länge om inte stångcurl är en basövning. Men jag behöver iallafall inte ett stativ för att lägga av stången när jag kör bicepscurl. Därför använder jag oftast inte knäböjstativet till bicepscurl. Däremot området nära stativet, eftersom där finns stängerna och vikterna.

På vissa gym finns det ju dessutom färdiga raka stänger och EZ stänger med vikter på upp mot 40-50kg. Dock har inte SATS Medborgarplatsen några stänger att skryta med, upp till 30kg är väl max vad dom har tyvärr. Jag brukar iallafall träna på runt 35-45kg så att jag kan fokusera på tekniken och köra excentriskt.

Så, kör du curl i knäböjstativet? Vad tycker du om det?

jacked fuel

Inledde morgonen med att prova MMsports jacked fuel PWO på PET-flaska 50cl. Har nu provat alla tre smaker som finns och alla utom cola smakar faktiskt helt okej. Mängden koffein är väl det som tilltalar mig mest eftersom en hel flaska innehåller hela 300mg koffein. 300mg koffein räcker väldigt bra som PWO och är mer än celsius och många andra pwoer. Dessutom är det bra pris om man köper fler flaskor. Så absolut ett fint alternativ till PWO/Energidryck.

På senaste tiden har jag inte tagit så mycket PWO som tidigare utan har ersatt det mer med bland annat celsius, espresso eller någon energi dricka. Personligen har jag faktiskt tröttnat lite på PWO och får nästan samma effekt av en espresso eller energi dricka.

Curl

Dagens morgonpass tillägnades 100% till biceps och det är förbannat kul att bara fokusera på en muskelgrupp, speciellt biceps. Eftersom jag har lyxen att kunna träna så ofta och planera mina dagar exakt som jag vill så fungerar detta fint för mig just nu. Blir antagligen ändring på det om drygt 2 veckor när jag flyttar ner till Malta igen.

  • 5 Set Bicepscurl Maskin (inkl dropset)
  • 3 Set Stångcurl
  • 5 Set En arms curl i Cable (inkl dropset)
  • 4 Set Sittande Bicepscurl (inkl dropset)

curl

Det blev ett bra pass med fin pump i armarna och varför inte inleda helgen med Pizza hut buffé? Det går väl rakt i musklerna? Eller?

dagsform

curl

Avslutade eftermiddagen med ett lättare löp-pass och lite utegym i sommarvärmen. Idag har det varit väldigt varmt och det är bara att vänja sig vid det. På Malta är det väl runt 30-35 grader i skuggan nu och en god stund framöver. Ska bli underbart att flytta ner till Medelhavet igen.

No responses yet

    Lämna ett svar