Jag har blivit bortskämd

sliema

Japp, jag har blivit riktigt bortskämd av det varma och soliga vädret här nere på Malta nu. I början när vi kom ner var det runt 34-36 grader i skuggan och riktigt stark sol. Temperaturen verkar ha sjunkit lite nu och går ner mot 29-30 grader om dagarna. Nu snackar vi självklart temperaturen i skuggan. Att jag skulle tycka 29 grader i skuggan var ganska behagligt och svalt kunde jag aldrig tro den dagen vi reste ner. Jag försöker själv tänka efter hur en dag i Sverige med 29 grader och sol känns, det känns ju fruktansvärt varmt och nästan outhärdligt. Jag minns några dagar i somras med temperaturer upp mot 25-27 grader i skuggan, då var det riktigt jävla varmt. Varför känns inte det så varmt här nere längre? Går det så fort att klimatiska sig? Eller är jag bara förbannat bortskämd?

Bortskämd

Vad jag egentligen vill få sagt med det här är att jag faktiskt börjar bli lite orolig för hur jag kommer känna i ”vinter” här nere. Förra gången jag flyttade ner i Januari så kom jag från snö och minusgrader till ett ganska behagligt malta och runt 15 grader. Då kändes det varmt och det gick faktiskt att gå i shorts och tshirt några dagar.

Den här vintern går jag från 36 grader och sol till kanske 15 grader, hur kommer det att kännas egentligen? Jag tror faktiskt det kommer kännas jävligt kallt och samtidigt konstigt. För jag vet ju att jag inte borde tycka 15 grader är kallt, det är ju nästan shortsväder om jag hade varit hemma i Sverige.

Jag tror verkligen jag börjar bli bortskämd..

Categories

No responses yet

    Lämna ett svar