Jenter og styrketrening – det finnes ingen unnskyldninger

Knebøyteknikk

Jeg må begynne med å si at jeg er utrolig fascinert over hvor mange jenter som har kommet seg av tredemøllen og inn i styrkesalen. Rett meg om jeg har feil, men jeg føler flere og flere jenter har fått fornuften over seg og startet med regelmessig styrketrening. Jeg blir selv imponert og lar meg inspirere av sterke og spreke jenter der ute. Men fortsatt er det mange som ikke riktig tør å ta det steget. De vil gjerne komme i form, men finner flere unnskyldninger for å ikke starte. Unnskyldninger som ”jeg vil ikke få større lår og armer” eller ”jeg føler meg usikker og dum i styrkesalen”. Denne tankegangen tror jeg sitter igjen hos mange enda. Og jeg vet hva jeg prater om, for jeg har vært der selv.

bilde(21)

Rundt 22 år, totalt uvitende om noe som foregikk i den skumle styrkesalen og avhengig av spinning og bodypump. Det var meg! Jeg ville så gjerne komme i form og stramme opp, og trodde det var den rette måten å gjøre det på. Men jeg fikk jo ingen resultater. Jeg var heldig og jobbet på et treningssenter (ironisk nok), og hadde Personlige Trenere rundt meg hele tiden. Etter mye om og men dro en av dem meg med på en økt, livredd for frivektene og alle apparatene. Men jeg elsket det og ble hektet! Det var først etter dette jeg begynte å se de resultatene jeg hadde letet etter så lenge.

Jeg har pratet med så mange jenter som ønsker å gå ned i vekt og bli mindre, men ikke tør å trene styrke fordi de tror at det vil gjøre dem enda større. Men hør her! Det er ikke akkurat overflod av muskler på kroppen din som gjør at du vil ned i vekt? Det er ikke muskler som gjør at du vil bli mindre. Det dreier seg hovedsakling om fett som må vekk. Det kan gjøres så enkelt! Muskler forbrenner fett, ikke bare når du trener, men også når du ligger og sover. Styrketrening vil altså øke muskelmassen og øke forbrenningen din. Du trenger ikke være redd for at musklene skal gjøre deg større, for vi bygger ikke like mye muskelmasse som det motsatte kjønn. Kvinner har ikke i nærheten av like høy produksjon av testosteron som menn, så vi må jobbe enda hardere for å bygge muskler. Så vær ikke redd for at styrketrening skal gjøre dere større jenter! Det vil heller kunne gi dere en bedre kroppssammensetning og de resultatene dere ønsker.

bilde(22)

En annen unnskyldning jeg ofte har hørt er at noen jenter ikke vil trene styrke fordi de føler seg dum i styrkesalen, og ikke vet hva de skal gjøre. Klart at det kan være skummelt og prøve noe nytt, det var det for meg også. Men det var nettopp derfor jeg tok hjelp av en Personlig Trener som faktisk kunne vise meg og lære meg. Det anbefaler jeg alle å gjøre som er usikker. Ikke nøl med å få hjelp, for du kommer absolutt ikke til å angre den dagen du ser at styrketreningen har gitt deg resultater. Ikke vær redd for å føle deg dum heller, og at alle ser rart på deg. For det første har de fleste der nok med seg selv. For det andre er det ikke annet enn imponerende med jenter som trener styrke. Alle må begynne et sted, og alle må lære.

Det handler i bunn og grunn om hvilken innstilling du har. Om du virkelig vil få resultater, så må du endre innstilling og slutte å komme med unnskyldninger. Alle kan få de resultatene de strever etter, men da må du gjøre jobben som kreves!

bilde(23)

 

No responses yet

    Lämna ett svar