Jobba som Personlig Tränare

bicepscurl

Innan jag tog beslutet att studera till Personlig Tränare och börja jobba som Personlig Tränare så hade jag haft dom tankarna väldigt länge. Kanske inte just att jag ville bli en personlig tränare men att jag ville jobba med att hjälpa folk till ett mer hälsosammare liv. Jag drömde om att vägleda folk i vad dom skulle äta och hur dom skulle träna. Det intresset för att hjälpa folk med kost och träning började ganska tidigt. Jag började själv bli mer och mer intresserad av träning efter att jag hade gjort lumpen som stadsskyttesoldat och fått sätta min fysik och kropp på prov. Efter ett par år insåg jag ganska fort att det skulle passa mig bra att jobba med hälsa och träning. Det var det jag trivdes med och jag har alltid haft ett intresse för att hjälpa folk och dela med mig av mina kunskaper. Jag bestämde mig för att börja spara pengar och söka till Axelssons PT utbildning i Stockholm. Det var absolut ett av mina bästa val här i livet, förutom att jag lärde mig om kost, träning och yrket som PT så kom jag även ganska fort in i branschen och började jobba som PT.

jobba som personlig tränare

Jobba som Personlig Tränare

Det som jag tror är väldigt viktigt att göra när man är färdig med sin PT utbildning, det är att börja arbeta i branschen direkt. Få erfarenhet, skapa kontakter och bygg upp din kunddatabas. Det spelar ingen roll hur många utbildningar du har, hur lång den var och hur bra allt ser ut på pappret om du inte har erfarenhet. Jag skulle säga att stor del av det jag har lärt mig har kommit genom arbetslivserfarenhet. Att jag har sedan jag blev färdig med min utbildning jobbat som Personlig Tränare och inom branschen. Det är absolut en tuff marknad och det kommer krävas mycket för att man ska lyckas som det. Det är fler och fler som utbildar sig inom yrket men samtidigt växer träningsbranchen väldigt fort. Men för dig som älskar kost & träning samtidigt som att du trivs med att hjälpa folk så är Personlig Tränare ett riktigt spännande yrke.

Jobba som Personlig Tränare Online?

Något som har blivit mer och mer vanligt på senare tid är att erbjuda Personlig Träning Online. Vad betyder det då? Det skiljer sig från vanlig Personlig Träning som sker på ett gym tillsammans med en PT, du blir tränad, får hjälp med övningar och kanske även ett kostprogram. Oftast så kanske huvudsyftet är att ha en PT som visar vad du ska träna, hur du ska träna och samtidigt ha en som motiverar och pushar dig på gymmet. Men när det kommer till PT Online så betyder det att du köper skräddarsydda kostprogram och träningsprogram av en PT men uppföljning, coaching och allt vad det nu innebär sköts via mail, telefon eller sociala medier. Det kanske i grunden inriktar sig mer till personer som har erfarenhet från gymmet men sitter fast med kosten och träningen och behöver lite mer hjälp och tips för att komma vidare. Den största fördelen med att använda sig av Online PT istället för vanlig PT på gym är att du oftast får ett betydligt billigare pris. Självklart får du inte samma hjälp på gymmet men om du känner att du har bra kunskaper för att ta dig fram på gymmet men kanske är osäker på kosten och hur du ska lägga upp träningen så kan Online PT vara perfekt för dig.

jobba som personlig tränare

Driva eget företag eller anställd?

Det är frågan kanske många ställer sig också när det kommer till det här yrket. För det är känt att det är ytterst ovanligt att vara fast anställd med månadslön som Personlig Tränare. Det vanligaste är att du är anställd men med timlön baserat på hur många kunder du lyckas dra in. Det positiva med att vara anställd på ett gym som Personlig Tränare är att du får tillgång till gymmets kunder, du får kläder, lokal och kanske en kontorsplats betald. Självklart kommer gymmet ta endel av summan du drar in varje månad men timlönen som Personlig Tränare kan fortfarande vara helt okej. Speciellt om du har arbetat i branschen en stund, har ett bra rykte och är en duktig PT.

Att driva eget företag har också sina fördelar. Men dom skiljer sig kanske inte något speciellt om du driver företag som PT eller något annat yrke. Det är ju framför allt friheten och att du kan påverka allt till 100% själv. Det blir helt enkelt vad du gör det till. Det finns absolut möjlighet att lyckas som PT om man driver eget företag.

bicepscurl

Jag är iallafall väldigt glad för att jag valde det här yrket och den här branschen. Jag trivs otroligt bra med det jag gör och det är kul att se hur man utvecklas som Personlig Tränare. Det finns så otroligt mycket att lära sig och man blir nog aldrig helt fullärd heller.

Är du intresserad av att bli Personlig Tränare? Eller behöver du hjälp med kosten & träningen? Ta gärna kontakt med mig så hjälper jag dig vidare.

No responses yet

    Lämna ett svar