Malta: Senaste uppdateringarna från medelhavet

Gzira Malta

Nu var det en liten stund sen jag skrev om hur livet här nere är. Inte för att det här är en blogg om Malta men eftersom jag bor här nere sen en stund tillbaka så finns det säkert någon av er som är intresserade av att veta hur allt fungerar här nere och hur klimatet är. Som jag har nämnt tidigare så har det varit för lite träning senaste veckorna av olika anledningar. Den främste är självklart jobb och sen kommer nog motivationen in i bilden också.

Det har varit fantastiskt väder senaste 2 veckorna nu med upp mot 17-18 grader mitt på dagen och bra med sol. Det känns fortfarande väldigt speciellt med all julpynt överallt och att dom spelar julmusik i högtalare på gatan, i matbutiker och lite överallt. Men samtidigt blir det en riktig trevlig julstämning här nere i Malta trots att det känns som vår/sensommar med tanke på klimatet.

Gzira Malta

Bilden är tagen ca kl 08.00 en morgon påväg till jobbet mellan Sliema och Gzira. Som ni kan se så är det ljust så tidigt på morgonen och man kan nästan tro att det är sommar. I övrigt ska det bli väldigt skönt med jul och lite ledighet snart, jag har jobbat ganska mycket större delen av året (bortsett från ledighet under sommaren). Däremot inte tillräckligt lång ledighet för att kunna åka hem till Stockholm under julen vilket är lite tråkigt. Men samtidigt är jag ganska van med att spendera större delen av året utomlands. Vi har iallafall bokat in en resa till Rom under jul och ett riktigt fint hotel ganska centralt. Det ska bli otroligt skönt att komma bort ett par dagar, bo på hotel och bara njuta av god mat och ledighet. När jag kommer tillbaka till Malta så börjar dieten och allt på allvar igen. Den här gången kommer jag att ta dieten, kosten och träningen till en helt ny nivå och jag är riktigt motiverad för det.

Sakura Malta

Det finns väldigt mycket god mat på Malta vill jag påstå.

Självklart finns det många dåliga också men väljer man dom lite finare restaurangerna och inte turisthaken så kan man få riktigt bra mat och service för en rimlig peng. På bilden ser ni Duck Teriyaki från Cafe Sakura som ligger i Sliema och egentligen mest är en Sushi Restaurang men även har andra japanska maträtter. Lite dyrare än genomsnittet kanske men riktig god mat är det.

Idag blev det en liten tur till Valetta för att köra ett bröstpass på Challenger. Det är skönt med variation och idag blev det faktiskt enbart maskinträning. Dom hade faktiskt 5 olika bröstmaskiner där så det gick väldigt bra att köra igenom det och ibland är det skönt med ett ”lättare” pass.

I övrigt har jag jobbat med PT kunder som vanligt och även svarat på en mängd mail. För norska kunder så finns jag som Personlig Tränare på MyRevolution som är en välkänd kostillskottsbutik och forum för träningsintresserade i Norge.

Läs gärna mina senaste artiklar

Dålig Rörlighet? Tips för att förbättra din rörlighet

Kom igång med din ryggträning: 5 bra övningar för ryggen

5 tips för att undvika axelproblem

Categories

No responses yet

    Lämna ett svar