Variation är viktigt och kul

Challenger Gym

Eftersom det är väldigt begränsat med gym på Malta och dom flesta gymmen är på helt vanliga hotel så blir det lätt väldigt enformigt. Att träna på samma gym varje dag kan i längden bli lite tråkigt. Därför brukar vi ibland gå till något annat gym och köpa ett dagspass för att få lite mer variation. För att kunna hålla motivationen på topp hela tiden tycker jag att det krävs lite variation av gym. Idag bestämde vi oss för att åka in till Valetta (Maltas huvudstad) för att köra ett axelpass på Challenger Gym som är en liten kedja på Malta. Det är mer ett ”Fitness Center” som dom kallar det och relativt billigt. En dag på Challenger Gym kostar bara €5 och dom har 4 olika gym på Malta att välja mellan. Det gymmet i Valetta är relativt nytt så det mesta var riktigt fräscht och bra. Öppet, bra utrustning och fräscht.

Det var en fantastisk morgon och vi bor bara ca 100-200m från havet så jag passade på att ta lite bilder när vi väntade på bussen.

Sliema Malta

Medelhavet

Eftersom Challenger har en bra maskinpark och det finns många övningar vi inte har kört på 2-3 månader så blev det stort fokus på att få så mycket variation som möjligt under passet.

 • 3 Set Rotationer i Cable
 • 3 Set Facepulls
 • 3 Set Axelpress med Hantlar
 • 3 Set Omvänd Flyes i Maskin
 • 3 Set Sittande Axelpress i Maskin utan ryggstöd
 • 2 Set Sidolyft i Maskin
 • 5 Set Sittande Sidolyft med hantlar

Challenger Gym

Challenger Valetta

Challenger Valetta

Som ni kan se på bilderna så var det dessutom väldigt lite folk där idag vilket alltid är ett stort plus. Dessutom var det öppet och ljust vilket jag verkligen blir mer motiverad av. Det ser nog ut som att vi kan tänka oss att träna här mer framöver, speciellt på helgerna när vi har lite mer tid över. Bussen från Sliema till Valetta tar ca 15 minuter och om man har ID-kort så kostar en dagsbiljett på bussen endast €1.50.

Morgonvikten håller sig på över 90kg och kvällsvikten idag har redan kommit över 92kg vilket känns positivt.

Pec Back

Sittande Axelpress

Sidolyft

Egopic

Trots att det var väldigt fint väder idag och ca 25 grader med strålande solsken så spenderades större delen av dagen hemma. Vi passade på att göra en storstädning hemma, tvätta kläder och ordna lite jobb med mina PT kunder. När man bor på Malta där det är över 300 soldagar per år så inser man att det inte går att bry sig om att det är sol och varmt nästan varje dag. Det finns inget som heter ”ut och passa på och njut av solen”. Förhoppningsvis är det fint väder imorgon också och då kanske det blir någon timme på stranden eller vid någon pool.

Dagens andra pass blev ben på vanliga gymmet, Le Meridien och som jag har skrivit tidigare så har jag verkligen börjat gilla knäböj.

 • 3 Set Knäböj
 • 3 Set Raka Marklyft med Hantlar
 • 3 Set Benpress
 • 3 Set Vadpress
 • 3 Set Leg Extions

Ett lagom andrapass och en trevlig middag på restaurang efteråt. Nu blir det film och godis i soffan.

Trevlig kväll!

För mer hjälp med kost och träning, läs mer under Personlig Träning

No responses yet

  Lämna ett svar