Marklyft och Videoblogg

Marklyft

Idag var det skönt att inte ha något alarm och bara vakna av mig själv. Men eftersom jag går och lägger mig i god tid på kvällen så vaknar jag oftast av mig själv runt 8-9 och känner mig ganska utvilad. Men skönt att inte ha något speciellt att passa idag förutom morgonpasset på gymmet. Idag stod rygg på schemat och det var läge att lägga in rejält med Marklyft idag. Passade även på att filma stora delar av passet så här kommer en videoblogg från dagens ryggpass.

  • 5 Set Marklyft
  • 5 Set Latsdrag
  • 4 Set Rodd i Hammer

Ganska få övningar idag men både marklyften och latsdragen tog verkligen på krafterna. Speciellt underarmarna och händerna idag eftersom jag körde utan remmar.

latsdrag

latsdrag

Men som jag har sagt tidigare så fokuserar jag inte så mycket på hur många set, reps eller övningar jag kör. Utan jag söker kontakt och tränar på tekniken på alla övningar. Jag försöker få stretchen i musklerna, hålla 1-2 sekunder och känna efter att jag får kontakt med rätt muskler. Marklyften gick helt okej idag, kändes dock tungt på 160kg utan remmar, kalk eller bälte. Kanske dags att lägga lite mer fokus på Mark, böj & bänk mot hösten på Malta när jag ska bulka?

Rodd

rodd

Nu är det mindre än 1 vecka tills jag flyttar tillbaka till Malta igen och nu börjar väl resfebern smyga sig på. Nu inser jag att det är få dagar kvar här i Stockholm och det är dags att börja planera flytten. Även om jag är van vid att resa och flytta mellan olika länder krävs det att man planerar kring flytten. Men den här gången känner jag mig mycket säkrare på att flytta till Malta eftersom jag vet vad som finns där nere, vad jag behöver ha med mig och hur allt ser ut. Jag känner mig hemma på Malta mer eller mindre. Dock är det alltid en speciell känsla att flytta så långt hemifrån och speciellt till en liten ö i medelhavet.

Men det ska bli otroligt kul att komma ner igen, fortsätta min träning och bloggande där nere samt driva min Personlig Tränings verksamhet med Online Coaching / Online Personlig Tränare.

södermalm

Igår var det minst sagt en fin kväll här på Södermalm och idag kom tyvärr regnet. Det har varit en riktigt grå och mörk dag idag och självklart började det ösregna precis när vi skulle till SATS för att köra kvällpasset. Tur att vi bara har ett par hundra meter att gå till SATS Medborgarplatsen. Kvällens pass blev ett kortare pass bestående av roddintervaller och mage. Skönt med lite alternativ träning istället för dom vanliga rutinerna.

Södermalm

No responses yet

    Lämna ett svar