Hur ser mitt kostprogram ut under bulk?

Familjelunch

Som ni säkert vet så har jag nu sedan ett par veckor tillbaka inlett min bulkperiod nu mot hösten och vintern. Jag tänker inte gå in så mycket på varför men kort sagt så är mitt mål att nå 100kg innan årsskiftet 2013/2014. Jag ska inte gå in i detaljer på hur mycket jag äter varje dag eftersom det varierar beroende på hur mina dagar ser ut, vad jag tränar, hur jag jobbar och rör på mig m.m.

Mitt kostprogram som jag förövrigt har gjort uppe i mitt huvud baserat på hur mina dagar generellt ser ut blir ett dagligt intag på mellan 3500-5000kcal/dag. Med det intaget bör jag ha ett överskott på mellan 500-1500kcal/dag som ska få mig att gå upp i vikt. Jag kommer antagligen att göra diverse ändringar under vägens gång men jag har valt att starta ungefär såhär. Jag har inga förbestämda måltider men jag håller mig för det mesta till vanlig basic mat som kyckling, ris, potatis, kött, fisk, nötter, bröd osv. Min stora ändring mot tidigare är självklart större portioner och mer frihet i matvalen men samtidigt lägger jag in fler måltider för att klara av att få mig tillräckligt varje dag. Det blir minst 3 lagade måltider med varm mat, frukost, kvällsmat och diverse mellanmåltider.

Jag försöker som alltid hålla ett högt intag av proteiner och kolhydrater och tar extra omega 3 för att även få i mig bra fetter. Jag köpte också nyligen en ”mildare” gainer som innehåller ca 470kcal/portion som jag antingen tar som mellanmål eller efter träning för att jag ska få i mig lite extra kalorier. Antagligen kommer jag fortsätta med gainer under hösten. Varför? Jo, för att det hjälper mig att få i mig alla dessa kalorier. Och ja, det är svårare än vad man tror att äta 4000kcal/dag från mat.

kostprogram

Här kommer ett exempel på hur en dag kan se ut för mig, observera att allt detta är ca och inget exakt. Utöver dessa måltider händer det absolut att det slinker ner andra godsaker, extra proteinshakes, nötter, bröd osv. Men ungefär så som detta ser mitt kostprogram ut på vardager. På helger blir det mer restaurangmat och diverse godis/chips.

  1. 40g Havregryn och 60g Proteinpulver
  2. 250g Kyckling, 100g okokt ris och valfri sås + bröd/efterrrätt
  3. 40g Proteinpulver, valnötter och eventuellt en baguett med ost/skinka
  4. 250g Köttfärs, 100g okokt ris och valfri sås
  5. Gainer bestående av 470kcal
  6. 250g Köttfärs, 100g okokt ris och valfri sås + bröd eller annan side order
  7. Valfri kvällsmat
  8. 30g Kaseinprotein

Idag var morgonvikten på 86,2kg så det ser iallafall ut som att jag fortsätter öka i vikt och jag får se om det blir några förändringar framöver. Men jag tänker egentligen bara på att äta så mycket jag kan, så ofta jag kan och aldrig vara hungrig.

One response

Lämna ett svar