5 tips för att lyckas med ditt mål

Personlig Träning

I många olika situationer sätter vi upp mål för vad vi ska uppnå. Oavsett om det är ett mål på jobbet, skolan, ekonomin eller träningen så är det något vi gör ganska ofta. Men är alla mål verkligen rätt mål och vad behöver man tänka på innan man startar? I den här artikeln tänker jag ge mina tips för hur du ska lyckas med ditt träningsmål och lite saker att tänka på.

1. Sätt upp ett realistiskt mål

Det vanligaste felet många gör är att man sätter upp ett orealistiskt mål som man egentligen vet att man kommer misslyckas med. Varför skulle du vilja sätta upp ett mål som du antagligen inte kommer nå? Blir du nöjd om du bara når halvvägs? I mina ögon är det bättre att sätta ett lägre mål som man faktiskt kan uppnå och i sin tur överprestera och bli mer motiverad. Om du istället når ditt mål före deadline så kommer du garanterat bli väldigt nöjd och sträva efter att klara mer. Tänk noga igenom vad som är realistiskt för dig och skriv ner ditt träningsmål.

 

träningsmål

 

2. Eventuella hinder

Innan du startar är det också viktigt att du ställer dig själv ett par frågor.

  • Vad finns det för eventuella hinder?
  • Vad kan du göra för att arbeta dig runt dessa hinder?
  • Kan något göra att du kanske når målet senare än planerat?

När du har ställt dig dessa frågor så kommer du att vara medveten om vilka hinder du kommer möta under resan och samtidigt vara förberedd på att jobba runt dom istället för att bara se dom som problem.

 

3. Vad ska du ta för personligt ansvar för att nå ditt mål?

När det kommer till kost och träning så krävs det oftast väldigt mycket för att man ska lyckas. En viktig punkt är att man själv tänker efter vad som krävs för att man ska lyckas. För det är bara DU som kan styra om du ska nå ditt mål eller inte. Du behöver ta personligt ansvar för att lyckas och du behöver fundera på vad du behöver ta för personligt ansvar för att lyckas. Kommer det krävas att du ändrar dina vanor? Kommer det att krävas att du lägger om din livsstil och vardag helt?

 

träningsmål

 

4. Sätt upp delmål

Om du har ett mål som går över väldigt lång tid så kan det absolut vara smart att lägga in mindre delmål under vägen mot ditt huvudsakliga mål. Ditt huvudsakliga mål kanske känns ganska långt bort och för att hålla motivationen uppe under hela resan mot målet kommer mindre delmål garanterat att hjälpa dig. För alla vi vet hur viktigt det är att behålla motivationen när det känns tufft och jobbigt.

5. Visualisera målet

Att sätta sig ner och föreställa sig hur det skulle kännas att nå målet kan ibland vara väldigt effektivt och motiverande. Det kanske räcker med att bara föreställa sig hur det skulle kännas den dagen man når målet och vad folk runt omkring skulle tycka. Hur skönt skulle det egentligen vara att faktiskt klara målet?

 

Läs gärna några av mina andra artiklar som kan passa dig

3 Responses

Lämna ett svar