Cardioträning – Det var inte igår

Cardioträning

Det var verkligen inte igår jag körde Cardioträning, jag kan inte riktigt minnas exakt när det var senast men någon gång i somras när jag var hemma i Stockholm. Då blev det ett par löparrundor utomhus när vädret var bra. I övrigt blev det lite cardio innan sommaren för att finslipa på formen och konditionen. Jag är mycket väl medveten om att för killar kanske det inte behövs så mycket cardio för att komma i bra form men jag gör det mycket för hälsan, konditionen och för att det känns otroligt skönt efteråt. Nu under hösten har jag enbart fokuserat på att bygga så mycket massa som möjligt och cardioträningen har varit obefintlig. Det har knappt varit några promenader senaste tiden heller.

Cardioträning

Idag fanns det egentligen inga planer på att köra cardio utan jag har bestämt mig för att sätta igång på riktigt från och med Januari. Men konditionen är verkligen i botten och det blev lite spontant att lägga in extra cardio efter dagens ryggpass. Jag tycker dock att det kändes bättre än förväntat och jag ser fram emot att börja på diet i Januari och fokusera stenhårt på att komma i mitt livs form mot våren/sommaren. Jag har inte riktigt bestämt mig för om jag ska tävla eller inte nästa år men jag är förbannat sugen på att göra det, jag får helt enkelt vänta och se lite hur kroppen känns i slutet av Januari / början på Februari. Sen tar jag ett beslut då om hur tävlingsplanerna för 2014 kommer att se ut.

Dagens ryggpass blev faktiskt riktigt bra trots att jag har varit utan PWO och liknande i 2 veckor. Jag kände att det var dags för en liten paus på PWO och energidryck så det blir mycket mindre av det nu under december månad. Jag har också sänkt mitt intag av proteiner och har lagt mig på ca 180g protein per dag, vilket känns ganska rimligt för mig just nu med en morgonvikt på 90kg.

  • 6 Set Latsdrag (Breda och omvända)
  • 3 Set Skivstångsrodd
  • 3 Set Sittande Kabelrodd
  • Cardio

Landet

Ibland kan jag inte låta bli att se på gamla bilder från i somras. Det var en riktig underbar sommar där vi spenderade endel tid på landet som är min favoritplats på sommaren. Den dagen jag flyttar hem till Stockholm igen har jag lovat mig själv att spendera mer tid där ute och hjälpa till mer med det som behövs.

Nu har jag ätit 250g lax, 500g potatis och färskt gott bröd. Lagom mätt men det blir nog lite kvällsmat i form av ”kesella” och frukt.

Trevlig kväll!

Categories

No responses yet

    Lämna ett svar